Beskrivelse

LATE BOTTLED Frederiksdals nyeste vin – en rundere og mere sødmefuld version af Frederiksdals årgangsvin. Perfekt til de tungere og sødere desserter – og julens risalamande. VINIFIKATION: ’Late Bottled’ er fremstillet af Stevnskirsebær fra godsets egne plantager – primært fra de yngre træer på Skælstrupmark. Bærrene har vildgæret i tre dage sammen med kerner og sten, hvorefter den pressede most er gæret videre på ståltanke. 90 % af ’Late Bottled’ har ligget 18 måneder på ståltanke, før den er flasket – heraf navnet. Det giver en mere rund vin – samtidig med at den primære frugt er bevaret. 10 % af vinen har modnet på 225 og 400 liters egetræsfade, der tilføjer nuancer af chokolade, røg, kaffe samt fine tanniner. ANVENDELSE: ’Late Bottled’ fremstår mild og er bedst til efterårets og julens tungere og sødere desserter. ”Dansk kirsebærvin fra Lolland af høj klasse og i min optik ubetinget det bedste vin der kommer fra Danmark. Modne tætte toner af kirsebær i duften som fortsætter i smagen med julekrydderier, peber, violer og vanilje.” ✭ ✭ ✭ ✭ ✭ Fremragende køb med maksimal gastromand-faktor! GASTROMAND.DK ”Umiskendelig intens duft af mørke kirsebær, menthol. Meget vinøs. Imponerende koncentration, noget af en kraftkarl der balanceres flot af en herlig frugtsyre. Bravo!” 93/100 POINT VINBLADET SØLVMEDALJE INTERNATIONAL FOOD CONTEST 2015 GULDMEDALJE DANSK FORUM FOR FRUGTVIN 2016 ’ÅRETS DANSKE FRUGTVIN’ DANSK FORUM FOR FRUGTVIN 2016

STEVNSKIRSEBÆRRET
Frederiksdals placering på Lollands vestligste spids, lige ud til Langelandsbæltet, er helt ideel til kirsebærproduktion. Klimaet er perfekt. Ifølge DMI er Frederiksdal det tørreste sted i Danmark – og blandt de allermest lune og solrige. Solen bliver tilmed reflekteret i havet, der ligger få hundrede meter fra plantagerne. Da sol giver sukker – og vi oven i købet har de lange lyse nætter om sommeren – har vi de mest optimale betingelser for at modne de små sorte kirsebær, der af frugtforskere i øvrigt bliver kaldt ’Nordens drue’.