Beskrivelse

FREDERIKSDAL SPARKLING Perlende frugt. Vores nye mousserende vin af kirsebær og pærer. Vores mål var at skabe en vin til velkomst, til sommerens frugt og de lange lyse nætter. Svaret var at blande kirsebær og pærer. Stevnskirsebærret, som vi har på Frederiksdal Gods, er rigt og yderst koncentreret – og tilføjer intensitet og tyngde til vores mousserende vin. Vin af pærer er elegant og let, og når man blander pærer og kirsebær, får man den perfekte kombination af lethed og tyngde. Kirsebærvinen er fremstillet på traditionel vis med tre dages skinkontakt – af Stevnsbær fra vores plantage Jørgensmark. Det er en ung plantage, så bærrene herfra giver en frugtig, og ikke alt for kraftig vin. Pærerne kommer fra Lolland. De er presset direkte for at fremstille en så let og elegant vin som muligt. Pærer og kirsebær gærer separat, så vi efterfølgende kan finde det unikke blandingsforhold – frugt opfører sig nemlig forskelligt år efter år. Efter blanding har den fået bobler. Perfekt til jordbær, hindbær, kirsebær, hvid chokolade, tørre oste eller et glas på terrassen – let afkølet!

STEVNSKIRSEBÆRRET
Frederiksdals placering på Lollands vestligste spids, lige ud til Langelandsbæltet, er helt ideel til kirsebærproduktion. Klimaet er perfekt. Ifølge DMI er Frederiksdal det tørreste sted i Danmark – og blandt de allermest lune og solrige. Solen bliver tilmed reflekteret i havet, der ligger få hundrede meter fra plantagerne. Da sol giver sukker – og vi oven i købet har de lange lyse nætter om sommeren – har vi de mest optimale betingelser for at modne de små sorte kirsebær, der af frugtforskere i øvrigt bliver kaldt ’Nordens drue’.