Beskrivelse

FREDERIKSDAL LIKØR HISTORIK: På Frederiksdal produceres der vin – men siden 2013 har vi også fremstilet en likør. Nu har vi forfinet den yderligere. Alkoholen stammer nu fra destilleret vin af bær fra egne kirsebærplantager – en dyr, men fantastisk smagsfuld opgradering. I gennem de sidste hundrede år har Danmark haft en stor produktion af likør på Stevnskirsebær. Op igennem 1980´erne styrtdykkede kvaliteten – og i dag er likøren stort set forsvundet. Men nu pudser vi arvesølvet af – og opdaterer likøren på det fremragende danske Stevnskirsebær. VINIFIKATION: I en traditionel likør blander man saft, sukker og alkohol. Men i vores nyfortolkede version har kirsebærrene massegæret en smule på skind og kerner, inden vi tilsætter egen kirsebærdestillat. Den korte vildgæring tilføjer kompleksitet og en struktur, som vi er ret begejstrede for – og som vi ikke har smagt i en likør før. For at afrunde smagen har Likør No. 1 modnet på små egefade i minimum 6 måneder. ANVENDELSE: Smagen er knivskarp, med masser af kirsebærsødme og en uimodståelig citrus-finish. Skabt til drinks, Kir Royal (vi kalder det Kir Frederiksdal) og cocktails – men er også fremragende til is, i marcipan-konfekt, risalamande og kager – eller alene til kaffen.

STEVNSKIRSEBÆRRET
Frederiksdals placering på Lollands vestligste spids, lige ud til Langelandsbæltet, er helt ideel til kirsebærproduktion. Klimaet er perfekt. Ifølge DMI er Frederiksdal det tørreste sted i Danmark – og blandt de allermest lune og solrige. Solen bliver tilmed reflekteret i havet, der ligger få hundrede meter fra plantagerne. Da sol giver sukker – og vi oven i købet har de lange lyse nætter om sommeren – har vi de mest optimale betingelser for at modne de små sorte kirsebær, der af frugtforskere i øvrigt bliver kaldt ’Nordens drue’.