Beskrivelse

Sur Lie:
Den perfekte vin til mørk chokolade, marinerede bær, kager – og ikke mindst risalamande.

VINIFIKATION: ’Sur Lie’ består af 100% Stevnsbær fra godsets plantager – primært Skælstrupmark og Nielstrupmark. Bærrene har vildgæret i 2-4 dage og færdiggæret på ståltanke. ’Sur Lie’ betyder (på fransk), at vinen har ligget ’på bundfaldet’, altså gærresterne, i en længere periode. Metoden kendes primært fra Champagne, og giver i sig selv en federe, dybere og rigere vin. Desuden er Frederiksdal Sur Lie sammenstukket af flere årgange, der har lagret på franske egetræsfade på mellem 225 og 450 liter i minimum 6 måneder – noget meget længere. Sammenstikningen af modne og unge årgange giver yderligere kompleksitet – vi får både fine, friske frugtnoter fra de yngre år og mere komplekse toner fra den ældre vin. Desuden sikrer den, at vinen fremstår ens år efter år.
Tidligere aftapninger har fået guld- sølv- og bronze-medaljer i både danske og internationale konkurrencer, en del ratings på over 90 point, samt fem stjerner adskillige gange. 94/100 POINT VINBLADET ✭ ✭ ✭ ✭ ✭ EKSTRA BLADET ✭ ✭ ✭ ✭ ✭ VINAVISEN.DK ”dufter af reduceret kirsebærsaft, og i munden er hvert et lille atom så koncentreret, at man næsten taber vejret. Det er indbegrebet af koncentration, og hvor er det velkomment, når råvaren er i top. Sødmen er udtalt, men det gør ingenting, for der er syre i massevis. Et imponerende produkt, der understreger, at vi kan være stolte af dansk frugtvinsproduktion.” ✭ ✭ ✭ ✭ ✭ ✭ DAGBLADENES BUREAU

STEVNSKIRSEBÆRRET
Frederiksdals placering på Lollands vestligste spids, lige ud til Langelandsbæltet, er helt ideel til kirsebærproduktion. Klimaet er perfekt. Ifølge DMI er Frederiksdal det tørreste sted i Danmark – og blandt de allermest lune og solrige. Solen bliver tilmed reflekteret i havet, der ligger få hundrede meter fra plantagerne. Da sol giver sukker – og vi oven i købet har de lange lyse nætter om sommeren – har vi de mest optimale betingelser for at modne de små sorte kirsebær, der af frugtforskere i øvrigt bliver kaldt ’Nordens drue’.